Καταργούνται οι απαλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

23.10.2015

 

 

Τέλος στις εξαιρέσεις των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ., όπως αποκάλυψε σήμερα ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM, εξηγώντας κατ’ αυτό τον τρόπο και γιατί καθυστερεί η αποστολή τους.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη από φέτος θα πληρώνουν όλοι οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

 

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε», είπε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

 

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία, ούτως ή άλλως, θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά, που δεν είναι μεγάλο, αλλά που κάνει 40.000 ευρώ, το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

 

Πάντως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την εβδομάδα που έρχεται και σε κάθε περίπτωση η «λυπητερή» θα έχει πληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.