Καταρρέει δημοσκοπικά η κυβέρνηση

19.12.2015

Πλήρως απογοητευμένοι δηλώνουν οι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 70% δείχνει να έχει μετανιώσει που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με την έρευνα τα στοιχεία είναι απογοητευτικά για την κυβέρνηση καθώς ποσοστό 84,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης. Μη ικανοποιημένο, εξάλλου, δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Το 66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του (σίγουρα ή μάλλον) θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Επίσης, το 77,5% εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Την ίδια απάντηση έδωσε το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το 51,5% επιθυμεί να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, το 21% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ την αναζήτηση στήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ το 18,5% τάσσεται υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.