Καταστροφικές οι συνθήκες για τους πρόσφυγες: Ανεβαίνουν στα δέντρα για να αποφύγουν την βροχή

Εικόνες που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη εκτυλίχτηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, εκεί όπου περίπου 400 άτομα αφέθηκαν αβοήθητα να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, η ακριβοπληρωμένη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Μη έχοντας άλλη λύση, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν όπως- όπως πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω… στα δέντρα.

Από την άλλη η πολυπόθητη ανακοίνωση πρωτοβουλιών από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω στην οποία πόνταραν οι διοικήσεις των hotspot σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν ήρθε ποτέ…

Το φωτορεπορτάζ του «π» αφιερώνεται στους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αυτή την ώρα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Εννοείται ότι δεν προσκάλεσαν τον «π», συντασσόμενα απόλυτα με το δόγμα της δημοτικής αρχής να κλείσει η στρόφιγγα της ενημέρωσης για όποιον δεν αποδέχεται τη μασημένη τους τροφή. Υπήρχε ανέκαθεν ανοιχτή γραμμή, το διαισθάνεται όλη η κοινωνία.

Σε λίγο, όταν αρχίσει ομοβροντία δημοσιευμάτων για την προσφορά της Ύπατης, να είστε τουλάχιστον υποψιασμένοι…