Καταφθάνει ο Σουλτς στην Αθήνα την Τετάρτη

2.11.2015

Ανάμεσα στην οικονομική κρίση και στο προσφυγικό ακροβατεί η ελληνική Κυβέρνηση, μετά και από την απόρριψη των δανειστών να χαλαρώσουν λίγο τις εξοντωτικές μεταρρυθμίσεις του μνημονίου που βαραίνουν την χώρα.

Η εβδομάδα που ξενικά αναμένεται αν έχει έντονη κινητικότητα στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σκοπός της επίσκεψης είναι να παρευρεθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την αναχώρηση προσφύγων για το Λουξεμβούργο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και τον έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μια μέρα μετά, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταβούν στην Μυτιλήνη, καθώς η Λέσβος δέχεται το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων. Σήμερα Δευτέρα, ο κ. Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επαφές με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, της Εκκλησίας και των εθελοντικών οργανώσεων που εμπλέκονται στην διαχείριση του προβλήματος του προσφυγικού, θα έχουν κυβερνητικά στελέχη.

Για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί κυβερνητική σύσκεψη με την συμμετοχή και των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα.