30.11.2015
Έρχεται μέσα στο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, τις καταθέσεις τους αλλά και πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, μέχρι και άλογα ιππασίας.
Η περιουσί των πολιτών θα δεσμεύεται από το Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση που αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν στην τσιμπίδα των φορολογικών Αρχών. Ακόμα χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις εάν μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η μη δηλωθείσα περιουσία έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται. Τότε θ επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα φτάνει ακόμα και το ύψος της αξίας με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε.
Σύμφωνα με την Realnews το σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μετά την ψήφιση του και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τον ερχομό του 2007 θα υποβάλλεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις.