Καταψηφίστηκε η φορολόγηση της ελληνικής ζυθοποιίας

  4.11.2015

Καταψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπη της Βουλής και δεν εισάγεται στην Ολομέλεια η διάταξη για την επιπλέον φορολόγηση της ελληνικής ζυθοποιίας καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από λίγα λεπτά στις αρμόδιες επιτροπές οι ΑΝ.ΕΛ αποσκίρτησαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο και συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση καταψηφίζοντας το άρθρο.

Πρόκειται για την πρώτη ήττα της κυβέρνησης κι ένα μήνυμα από τους Βουλευτές ότι θα υπάρξουν κι άλλες  ανάλογες εκπλήξεις κατά τις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα

«Και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα» είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας όταν έφτασε η ώρα να ρωτήσει τους εισηγητές των κομμάτων για την ψήφο τους στο άρθρο 52. Οι ΑΝ.ΕΛ επέμειναν με αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο κ. Μπαλαούρας να ανακοινώσει «Το άρθρο καταψηφίζεται και αποσύρεται. Δεν εισάγεται στην Ολομέλεια».

Από νωρίς το πρωί οι ΑΝ.ΕΛ είχαν κάνει σαφή την πρόθεση καταψήφισης: «Το άρθρο 52 πλήττει την ελληνική ζυθοποιία. Είναι ένας κλάδος που στάθηκε όρθιος μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα. Ή αποσύρετέ το ή ξαναδείτε το. Αν δεν αλλάξει το 52 εμείς δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Δώσαμε ένα περιθώριο αν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις» είπε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ Γ.Λαζαρίδης ενώ και ο Θ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε « Πρέπει να το ξαναδούμε αυτό το άρθρο. Δεν είναι στα σκληρά προαπαιτούμενα. Βάζει θέματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».