Κελί-σουίτα στις Φυλακές Αυλώνα για επώνυμο κρατούμενο

21.9.2016

Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ακόμη και στη φυλακή δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Για τους VIPS!!!

Στις φυλακές Αυλώνα, λοιπόν, μετά από έλεγχο κλιμακίου επιθεωρητών, ανακαλύφθηκε κελί πολυτελείας ενός επώνυμου κρατούμενου, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με όλες τις ανέσεις.

Το κελί διέθετε τρεις χώρους, ξεχωριστή τουαλέτα, άνετη και με πλήρη εξοπλισμό, κρεβάτι με …αφράτο πάπλωμα, κομοδίνο, πολυθρόνες, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων, εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες με τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας.

 Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επιθεωρητής, σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη. Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.

Εκεί κρατείται σήμερα για ποινική-οικονομική υπόθεση κάποιος επώνυμος. Ο εισαγγελέας αμέσως ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο (ΕΔΕ) για τη διευθύντρια της φυλακής και τον αρχιφύλακα. Ακολούθησε η μετάθεση της διευθύντριας στον Ελαιώνα Θήβας (στο παράρτημα αποτοξίνωσης), ενώ ο αρχιφύλακας μετατέθηκε στην Κόρινθο.