Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Ειρηνοδικείο στο Καπανδρίτι ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής συνέχισαν την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές – λαϊκές οικογένειες, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, με νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα και Ιλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτώβρη.

Στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα στο Καπανδρίτι, με συνθήματα μέλη Εργατικών Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής βροντοφώναξαν «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Με τρικάκια του ΠΑΜΕ αλλά και με ντουντούκα διεμήνυσαν «Κάτω τα ξερά σας από τη λαϊκή κατοικία. Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις».

Αποτέλεσμα, ο μοναδικός προγραμματισμένος πλειστηριασμός που αφορούσε σπίτι στο οποίο κατοικεί η οικογένεια ενός αυτοαπασχολούμενου δεν πραγματοποιήθηκε. Το σπίτι του εργαζόμενου βρέθηκε σε κίνδυνο για χρέη προς τράπεζα.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι: 210-3833786, 6974010107, 6939172374, 6947445479, 6972220265.