ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ και την κοινή συνέντευξη με τον Μπ. Νετανιάχου

Σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και την κοινή συνέντευξη με τον Μπ. Νετανιάχου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Πριν λίγες μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, συμφώνησε για την ενεργοποίηση του άρθρου 42, παράγραφος 7, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, στο όνομα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών.

Χθες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπορεύτηκε με την απόφαση του ΝΑΤΟ, να δώσει κάλυψη στην επικίνδυνη ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας στο Ισραήλ, προωθώντας την πολιτικο-στρατιωτική και ενεργειακή συνεργασία για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, αποκάλεσε προκλητικά, το ισραηλινό κράτος “φίλο” και “σύμμαχο”, δίνοντας στήριξη στις εγκληματικές επιθέσεις κατά του παλαιστινιακού λαού και την εχθρική στάση κατά των λαών της περιοχής.

Συνολικά, ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ελληνικών μονοπωλίων στην περιοχή, κάνει καθημερινά την αποκαλούμενη “πολυδιάστατη κυβερνητική πολιτική” πιο επικίνδυνη για το λαό μας, εμπλέκοντας πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας μας, επιβάλλεται να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε νέες περιπέτειες το λαό μας».