Κλείνει και η Τράπεζα Πειραιώς στο Καπανδρίτι-Τι άλλο θα κλείσει τελικά υποβαθμίζοντας ολόκληρο το Δήμο Ωρωπού;

Μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στο Καπανδρίτι, τη στιγμή που οι κάτοικοι ακόμα διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Α.Τ. Καπανδριτίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, στις 30 Ιουνίου. Παλαιότερα είχε κλείσει και το υποκατάστημα της Eurobank.

Η είδηση αυτή έφερε ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στους κατοίκους του Καπανδριτίου, καθώς βλέπουν ότι η περιοχή τους υποβαθμίζεται με το συνεχόμενο κλείσιμο των υπηρεσιών.

Ο Δήμος Ωρωπού γενικότερα «πάσχει» από αυτό το φαινόμενο. Να θυμίσουμε ότι μέσα σε μία τετραετία, έκλεισε η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, μεταφέρθηκε η Εφορία από τον Άγιο Στέφανο στην Κηφισιά και πρόσφατα έκλεισαν το Α.Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου, το Τμήμα Ασφαλείας  Ωρωπού, το οποίο μεταφέρθηκε στον Κάλαμο,  ενώ η Τροχαία μεταφέρθηκε στην Κηφισιά. Έτοιμο να κλείσει είναι και το Υποθηκοφυλακείο, το οποίο θα μεταφερθεί στο Μαραθώνα, και πιθανόν να κλείσει και το Ειρηνοδικείο.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού καλούνται να μεταβούν, για να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους, στην Κηφισιά ή στη Χαλκίδα, που θεωρούνται οι κοντινότεροι προορισμοί οι οποίοι έχουν τις υπηρεσίες και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Εν έτη 2017, οι υπηρεσίες στο Δήμο Ωρωπού αντί να αναβαθμίζονται και να αυτονομείται υπηρεσιακά ο Δήμος, υποβαθμίζεται, απογυμνώνεται υπηρεσιακά και γίνεται εξαρτώμενος  από άλλες περιοχές.

Αυτή η απογύμνωση του Δήμου Ωρωπού από βασικές υπηρεσίες είναι βέβαιον ότι δεν συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και στην τουριστική ανάπτυξή του και φυσικά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.