Κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK στη Σκάλα Ωρωπού

Κλείνει και το υποκατάστημα της ALPHA BANK στη Σκάλα Ωρωπού, από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, όπως έχει, ήδη, ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Οι υπηρεσίες μεταφέρονται στο υποκατάστημα του Αγίου Στεφάνου και τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και γενικότερα οι πελάτες της τράπεζας βρίσκονται σε αναστάτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει μόνο ένα ΑΤΜ για τις συναλλαγές, το οποίο ακόμη δεν είναι γνωστό εάν θα παραμείνει το υπάρχον ή εάν θα τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο σημείο της Σκάλας Ωρωπού.

Από χθες το πρωί έξω από την τράπεζα σχηματίζονται μεγάλες ουρές  πελατών οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς θα ισχύσει από δω και στο εξής, ενώ αρκετοί εξ αυτών αναζητούν άλλα τραπεζικά καταστήματα είτε να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε άλλους λογαριασμούς, είτε να ανοίξουν εκεί νέους λογαριασμούς.

Η μεταφορά της τράπεζας στον Άγιο Στέφανο, σχεδόν 25 χιλ. μακριά και εκτός ορίων του δήμου,  δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες του Ωρωπού και κυρίως στον εμπορικό κόσμο. Η πολιτική αυτή της τράπεζας δεν εξυπηρετεί και προκαλεί περαιτέρω προβλήματα. Είναι μια ακόμη κίνηση υποβάθμισης της περιοχής που έρχεται ως συνέχεια κι άλλων ανάλογων κινήσεων όταν είναι γνωστό ότι η περιοχή είναι τουριστική και αναπτυσσόμενη. Είναι προφανές ότι κάποιοι συνειδητά, πλέον, υποβαθμίζουν την περιφέρεια, την απομονώνουν και την οδηγούν σε μαρασμό.

Είναι το τρίτο  υποκατάστημα τράπεζας που κλείνει στο δήμο Ωρωπού μετά το υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας που έκλεισε στο Καπανδρίτι και της Πειραιώς επίσης στην ίδια περιοχή. Ενώ η Eurobank έχει αποσύρει το ΑΤΜ από τη Σκάλα μετά από βανδαλισμούς που είχε δεχτεί.

Να σημειώσουμε ότι έχει, επίσης, μεταφερθεί πρόσφατα και το υποθηκοφυλακείο από την έδρα του Δήμου στο Καπανδρίτι, ενώ ο Ο.Τ.Ε. και η Δ.Ε.Η. είναι από τους πρώτους οργανισμούς, την τελευταία επταετία, που εγκατέλειψαν τον Ωρωπό.