Κλείνουν τα Α.Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου

4.9.2016

Καταργούνται οριστικά, με Προεδρικό Διάταγμα, τα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου σε μια περιοχή που υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των χιλιάδων μεταναστών που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της Μαλακάσας αλλά και της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 Η «Άποψη τώρα» πρώτη είχε αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνησης να κλείσει τα δύο αυτά αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στο Α.Τ. Ωρωπού και Α.Τ. Αυλώνα και είχε επισημάνει τον κίνδυνο που γεννιέται από αυτή την απόφαση, αλλά και την ανασφάλεια που έχει κυριεύσει τους κατοίκους. Με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης ουσιαστικά μένει απροστάτευτο το νότιο τμήμα του Δήμου Ωρωπού, το οποίο εμφανίζει μεγάλη εμπορική και τουριστική κίνηση.

 Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης και η Δημοτική Αρχή,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου,  ομόφωνα καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου. Μάλιστα με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα,  ζητά την ακύρωση της προκλητικής απόφασης. Κι αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι εάν ισχύσει η κατάργηση των Α.Τ., τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της περιοχής και οι κάτοικοι θα αισθάνονται απροστάτευτοι.

 Ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου κατέθεσε προς τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ερώτηση  με την οποία του επισημαίνει την λάθος απόφαση και τους κινδύνους που υπάρχουν από αυτή την κίνηση της Πολιτείας και ζητά να ενημερωθεί για το σκεπτικό της απόφασης.