Κλείνουν τα Α.Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου

7.3.2016

Κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου, ενώ μεταφέρεται και η τροχαία Μαλακάσας στη Κηφισιά. Υπό μελέτη βρίσκεται η παραμονή του ΑΤ Αυλώνα λόγω των φυλακών ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ και με βάση τον ήδη ψηφισμένο νόμο επανέρχεται ο θεσμός των πολυδυνάμων. Ένας θεσμός που κατά το παρελθόν δεν απέδωσε και απομάκρυνε την αστυνομία από την Περιφέρεια και την καθημερινή παραβατικότητα πλήττοντας την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Άποψη-τώρ@» τα αστυνομικά τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου κλείνουν και μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Ενώ η τροχαία μεταφέρεται στην Κηφισιά.

Πρακτικά η συγχώνευση  μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των δαπανών του κράτους, αλλά ταυτόχρονα μια ολόκληρη περιοχή στα όρια της πρωτεύουσας θα παραμείνει χωρίς αστυνομική φύλαξη, χωρίς προστασία, χωρίς άμεση επέμβαση, καθώς οι αποστάσεις θα είναι τεράστιες και η δύναμη της ΕΛΑΣ εμφανίζει πολύ μεγάλα κενά.

Η περιοχή είναι βιομηχανική με εκατομμύρια επενδύσεις στη βιομηχανία.  Επιπλέον χαρακτηρίζεται από την μεγάλη διέλευση βαρέως τύπου οχημάτων, επιβατηγών αλλά και χιλιάδων  ατόμων που καθημερινά μετακινούνται για την εργασία τους.  Επίσης  λόγω του δαιδαλώδους περιφερειακού και αγροτικού οδικού δικτύου, είναι εύκολη η διαφυγή ατόμων με παραβατική  δράση, ενώ στη περιοχή διαμένει και μεγάλος αριθμός αλλοδαπών οι οποίοι είτε εργάζονται στα χωράφια, είτε αναζητούν τρόπο να μεταβούν στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά γιατί ίσως τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν να είναι αντιστρόφως ανάλογα του οικονομικού κέρδους που μπορεί να επιφέρει η συγχώνευση. Άλλωστε δεν μπορεί η περιοχή να φυλαχτεί επαρκώς γιατί η μέθοδος των περιπολιών κατά το παρελθόν απέδειξε ότι  δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει η παρουσία αστυνομικού τμήματος.