Κλείνουν τα υποθηκοφυλακεία Ωρωπού και Καπανδριτίου

9.7.2016

Με  μια  πρωτοφανή ενέργεια η κεντρική κυβέρνηση καταργεί την μια μετά την άλλη τις υπηρεσίες στους περιφερειακούς δήμους του Ν. Αττικής στο πλαίσιο της μείωσης των κρατικών δαπανών.

Οι κυβερνώντες χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας απογυμνώνουν τον Δήμο Ωρωπού από τις υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων σε Ωρωπό και Καπανδρίτι και τα μεταφέρουν στο Κορωπί αναγκάζοντας τους πολίτες να υποβληθούν σε μια  απίστευτη ταλαιπωρία.

Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, καθημερινά προχωράει στην απογύμνωση των Δήμων και του Δήμου Ωρωπού αγνοώντας ότι υπάρχουν άνθρωποι κι όχι μόνο αριθμοί. Έτσι αφήνει μόνο σε λειτουργία τρία υποθηκοφυλακεία σε όλο το νομό Αττικής για τις ανάγκες έξι εκατ. κατοίκων

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, κατά τη διάρκεια του ΔΣ, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, έφερε το θέμα προς συζήτηση καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρακτική λέγοντας ότι «με τις πράξεις της δεν βαίνει καλά».

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να αλλάξει την απόφασή του και ταυτόχρονα να προβεί ο Δήμος σε όλες τις αναγκαίες παραστάσεις με σκοπό να ακυρωθεί η σχετική απόφαση για κατάργηση και των δύο υποθηκοφυλακείων της περιοχής.