Κλείνουν το απόγευμα οι στάσεις του Μετρό σε Σύνταγμα και Μέγαρο Μουσικής

Κλειστοί θα είναι από τις 18.45 οι είσοδοι Μεγάλης Βρετάνιας και Αμαλίας στο σταθμό του Μετρό “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” ενώ στις 19.00 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό “ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Ασστυνομίας, λόγω συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν μέλη του ΠΑΜΕ και θα πραγματοποιήσουν πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι συνδικαλιστές, καταγγέλλουν κυβέρνηση και εργοδότες ότι μετά από οικονομική πίεση δέκα ετών, με αφορμή την πανδημία επιχειρούν να πλήξουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα πο έχουν απομείνει, ενώ με όχημα το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει από τις 15 του μηνός, επιχειρείται η οριζόντια μείωση κατά τουλάχιστον 20% όλων των μισθών που ξεπερνούν τις κατώτατες αποδοχές.

Με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ, οι προσκειμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι η φράση “δεν μπορώ να αναπνεύσω” του θύματος, η οποία μετατράπηκε σε παγκόσμιο σύνθημα στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, αποδίδει με τον σαφέστερο τρόπο το πως αισθάνονται οι εργαζόμενοι στην χώρα μας.