Κλειστά για πρώτη φορά τα Δημόσια ΙΕΚ-Αγωνία σε μαθητές και Εκπαιδευτικούς

12.11.2015

Χιλιάδες παιδιά βρίσκονται σε απόγνωση και αγωνία περιμένοντας να ανοίξουν τα Δημόσια ΙΕΚ, που παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια λειτουργίας τους.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση χτύπησε και τα Δημόσια ΙΕΚ και η έλλειψη κονδυλίων κρατά σφραγισμένες τις πόρτες τους και τα όνειρα των παιδιών. Σύμφωνα με το «Έθνος» έπρεπε να λειτουργήσουν από την 1η Οκτωβρίου, αλλά δεν έχουν προσληφθεί ακόμα οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για να διδάξουν τους μαθητές.

Τα 30.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα, ενώ παράλληλα έχουν μείνει απλήρωτοι οι μισθοί του προηγούμενου εξαμήνου.

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ, προκειμένου να μεριμνήσει ώστε να βάλει τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών του, όπως επίσης και των ίδιων των εκπαιδευτικών που περιμένουν να εργαστούν. Παράλληλα του θέτουν το ερώτημα αν τελικά θα λειτουργήσουν φέτος τα Δημόσια ΙΕΚ.