Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Τανάγρας από την επέλαση του χιονιά

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τανάγρας, μετά από απόφαση του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί.

Ο Δήμος Τανάγρας πλήττεται από την κακοκαιρία από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και οι συντονισμένες ενέργειες και των τεσσάρων Αντιδημάρχων είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες την διάνοιξη των δρόμων και το στρώσιμο τους με αλάτι από την πρώτη κι όλας μέρα της επέλασης του χιονιά. Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που ακολούθησε βρήκε την Δημοτική Αρχή σε επαγρύπνηση με τα εκχιονιστικά μηχανήματα σε κάθε δρόμο του Δήμου Τανάγρας που έχει ανάγκη. Ειδικά στα Δερβενοχώρια και στα χωριά της Τανάγρας Ασωπία, Άρμα και Καλλιθέα, το χιόνι παραμένει πυκνό σε υψηλά επίπεδα και ο εκχιονισμός των δρόμων και η ρίψη αλατιού γίνεται συνέχεια.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας έλαβε εγκαίρως έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και ενεργοποιήθηκε πριν ακόμα κλείσουν οι δρόμοι. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει πετυχαίνει να έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και να βρίσκεται όπου χρειάζεται, δίπλα στους δημότες.