Κλιμάκιο της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ. επισκέφτηκε αγροτικές μονάδες στο Δήμο Ωρωπού

«Η Ανατολική Αττική αποτελεί μια σημαντική περιοχή για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» τόνισε ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Καρασαλίνης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Ωρωπού, την Τετάρτη 17 Απριλίου, όπου επισκέφτηκε αγροτικές μονάδες της περιοχής.

Κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Ωρωπού, ο Γραμματέας Αγροτικού, συνοδευόταν από τον Συντονιστή Ηπείρου Ιωάννη Βέργο, το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη, Ανδρέα Μπέκα, την Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βανίτα Σωφρόνη και τον Πρόεδρο της ΔΗ.Μ.Τ.Ο Ωρωπού Σπύρο Καυκόπουλο.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφτηκαν, κατά σειρά, το ελαιοτριβείο «Αρμυριώτη», στο Μαρκόπουλο, όπου ενημερώθηκαν για την παραγωγή ελαιόλαδου, από τους Γιώργο και Νικόλαο Αρμυριώτη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας τυποποίησης Ξηρών Καρπών Δεβεράκη και ΣΙΑ Ο.Ε. στο Συκάμινο, όπου συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη κ. Δεβεράκη σχετικά με τον γεωργικό κλάδο. Επόμενος προορισμός το Καπανδρίτι, με σταθμό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπανδριτίου, από την  πρόεδρο του συνεταιρισμού Αργυρώ Ντάση και το μέλος του Δ.Σ. και Δημοτική Σύμβουλο Χριστίνα Χρυσούλα, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η περιοδεία του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην επιχείρηση αγροτικών προϊόντων του Ευάγγελου Βασιλάκου στο Πολυδένδρι, όπου ο επιχειρηματίας τους ξενάγησε και στον μύλο, όπου παράγει αλεύρι.

Ο Ανδρέας Καρασαλίνης άκουσε με προσοχή τους αγρότες και  ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς πρόκειται για μικροπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με  την προώθηση των προϊόντων τους.

Κύριο πρόβλημα, όπως είπαν, είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση τους πάνω στις νέες επιλέξιμες καλλιέργειες, η επιλεξιμότητα των χωραφιών τους, τα προβλήματα με τις ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το δασαρχείο.

Ο Ανδρέας Καρασαλίνης δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους παραγωγούς και να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα μια μεγάλη συνάντηση παραγωγών της Αττικής, στην Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα διατυπώσουν τα προβλήματά τους και θα αναζητήσουν λύσεις στο πλαίσιο της κείμενης και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ξεκαθάρισε δε, με εμφαντικό τρόπο, ότι οι επισκέψεις αυτές δεν συνδέονται με τις ευρωεκλογές, έχουν ξεκινήσει από πέρυσι και φέτος εντείνονται, ώστε οι παραγωγοί να βρουν λύσεις και να διευκολυνθούν οι αγρότες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν μικρές γαίες στη παραγωγή ντόπιων  προϊόντων.  Άλλωστε βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ΚΑΠ που θέτει νέους άξονες και προοπτικές ανάπτυξης της γεωργίας στον ευρωπαϊκό νότο.