Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο κατεστραμμένο από τις πλημμύρες παραλιακό μέτωπο του δήμου Ωρωπού

Κλιμάκιο της ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ περιόδευσε  στο παραλιακό μέτωπο της Κοινότητας Χαλκουτσίου και στη Σκάλα του δήμου Ωρωπού, το μεσημέρι της Κυριακής. Νεκρά ζώα, δέντρα και κλαδιά, φίδια, οικιακές συσκευές, μέχρι και ολόκληρα κοντέινερ ξεβράστηκαν στην ακτή, αποτέλεσμα των μεγάλων φονικών πλημμυρών στην κεντρική Εύβοια τις προηγούμενες ώρες, όπου και διαπιστώθηκε βιβλική καταστροφή.

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Βασίλης Γεωργόπουλος.

Σε ανακοίνωση της η ΚΟ Ωρωπού αναφέρει:

«Η εικόνα που αντικρίσαμε δεν είναι πρωτόγνωρη.

Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μεγάλων καταστροφών αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών υποδομών και στις δύο πλευρές του Ευβοϊκού κόλπου.

Κυριολεκτικά κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε και κάθε χειμώνα πνιγόμαστε.

Και αυτό το έγκλημα έχει όνομα: Είναι η πολιτική του κόστους-οφέλους που εφαρμόζουν ευλαβικά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η πολιτική είναι δολοφονική για την ανθρώπινη ζωή και καταστροφική για την λαϊκή περιούσια, γιατί ακριβώς αυτά λογίζονται ως κόστος και η προστασία τους δεν αποφέρει κανένα κέρδος σε επίδοξους επενδυτές.

Αποδεικνύεται ότι   την καπιταλιστική κρίση  την πληρώνει ο λαός μας με την ζωή του και με την περιουσία του.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών μας, για να μην ζήσουμε άλλες καταστροφές και θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Καλούμε την δημοτική αρχή Ωρωπού να δράσει άμεσα, να απαιτήσει πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την προστασία των πολιτών και να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές».

 

 

.