Κλιματική Αλλαγή: Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη

«Έγραψε» Ιστορία ο Ιούλιος του 2021, επιβεβαιώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι «εδώ». Έγινε ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (14.08.2021) η (NOAA) η κλιματική αλλαγή έπαιξε τον ρόλο της και «σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη».

«Ο μήνας Ιούλιος είναι γενικά ο ζεστότερος μήνας του έτους, όμως ο Ιούλιος του 2021 ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς έγινε ο ζεστότερος Ιούλιος και ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί», δήλωσε ο επικεφαλής της ΝΟΑΑ, Ρικ Σπίνραντ.

«Αυτό το νέο ρεκόρ προστίθεται στην ανησυχητική, που προκαλεί αναστάτωση, πορεία την οποία η κλιματική αλλαγή έχει ορίσει για την υφήλιο», συμπλήρωσε.

Η παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη ήταν υψηλότερη κατά 0,01 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο πιο ζεστό μήνα Ιούλιο, το 2016.

Τα στατιστικά άρχισαν να καταγράφονται πριν από 142 χρόνια, διευκρίνισε η NOAA.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή εκτίμησε, από την πλευρά της, την περασμένη εβδομάδα ότι ο μήνας Ιούλιος του 2021 ήταν ο τρίτος θερμότερος μήνας Ιούλιος στα χρονικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ