Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Τα δύο κλειδιά “δείχνουν” τον βασικό ύποπτο

Το παρασκήνιο της αφαίρεσης αντιαρματικών και εκρηκτικών από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο αποκαλύπτει η εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΕΕΘΑ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες ορισμένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και πως η κλοπή έχει σχέση με λαθρεμπορικές δραστηριότητες ή συνεργασία με ποινικούς. Παράλληλα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αφαίρεση του οπλισμού να σχετίζεται με δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον ένας ή δύο άνδρες των ΟΥΚ που έδιναν το παρών στη συγκεκριμένη βάση εισέρχονταν στην αποθήκη απ’ όπου χάθηκε ο οπλισμός προκειμένου να βοηθούν τον διαχειριστή του χώρου σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα ασφαλείας( θερμοκρασία χώρου, υγρασία, τυχόν παραβιάσεις).

Ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπήρξαν τους τελευταίους μήνες διαδοχικές αφαιρέσεις αντιαρματικών ρουκετών, εκρηκτικών, ναρκών στη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων από άτομα που είχαν αποκτήσει νόμιμη πρόσβαση στην αποθήκη και κλειδιά του συγκεκριμένου χώρου.

Όμως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ερευνούν και άλλες εκδοχές για την απώλεια του οπλισμού και δεν αποκλείουν την ανάδειξη άλλων στοιχείων στην εν λόγω έρευνα.

Μάλιστα, η προηγούμενη απογραφή οπλισμού φερόταν ότι είχε γίνει – σύμφωνα με τα επίσημα παραστατικά – στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και ήδη αναζητήθηκε αν ήταν πραγματική ή υπήρξε τυπική διαδικασία χωρίς καταμέτρηση. Ήδη, κλήθηκε για κατάθεση ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης που τώρα έχει μετατεθεί σε άλλη στρατιωτική υπηρεσία.