Κοινή αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητά ο κ. Μουζάλας

31.10.2015

Κοινό τόπο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης αναζητά η κυβέρνηση με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, μετά το ναυάγιο της πολιτικής της και τις λεκτικές αστοχίες του πρωθυπουργού.

Ο Αναπληρωτής  υπουργός Μεταναστευτικής  Πολιτικής Γ. Μουζάλας  ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που παίρνει πλέον δραματικές διαστάσεις.

Το μεσημέρι της Δευτέρας   θα δεχθεί στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ ξεχωριστά θα δει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, πιθανότατα εντός της ίδιας μέρας.

Την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον υπουργό δεν κρύβουν και στο ΚΚΕ χωρίς πάντως να έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού εξαιτίας της απουσίας του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόθυμος να συναντήσει τον υπουργό είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με τον οποίο πάντως ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί το ακριβές ραντεβού.

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Ν.Δ. υπό τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη θα συναντήσει ενδεχομένως τον υπουργό, καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απουσιάζει σε περιοδείες, ενώ άγνωστο παραμένει ως αυτή την ώρα ποιος θα εκπροσωπήσει στη συνάντηση το Ποτάμι.

Κατά τις συναντήσεις αυτές ο κ. Μουζάλας θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τα κόμματα και για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, συζήτηση αναμένεται να γίνει και επί των προτάσεων που πιθανώς θα του καταθέσουν τα κόμματα, καθώς το προσφυγικό ζήτημα αγγίζει πλέον τους πάντες.

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να δημιουργηθούν συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεννόηση, αντί των στείρων αντιπαραθέσεων σε ένα τέτοιο ζήτημα.