Κοινή Δήλωση για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλάμου  

Κοινό Δελτίο Τύπου των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού κ. Γιώργου Γιασημάκη, Άγγελου Χατζηιωάννου και Νώντα Δημητρίου για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλάμου

Είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι έστω και τώρα, προτιμώντας αυτόν τον τρόπο (δελτίο τύπου),για να αποφύγει τον διάλογο στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Θωμάς Ρούσσης αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί στους Δημότες του Ωρωπού, για την αστεία έκπτωση του 0,005 % η οποία δόθηκε στον πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια επίπλων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλάμου! Έκπτωση που φτάνει το αστρονομικό ποσό του 1,3 ευρώ  και την οποία ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεν γνώριζε, σύμφωνα με δήλωσή του στην συνεδρίαση της Παρασκευής 11/08/2017!

Ένα έργο το οποίο με ευθύνη δική του παραμένει ανενεργό από  τον  Αύγουστο του 2015, αφού έλυσε την σύμβαση ενός έργου δημοπρατημένου, συμβασιοποιημένου, με εξασφαλισμένη πίστωση και έχασε και την χρηματοδότηση του εξοπλισμού η οποία είχε εγκριθεί ως υποέργο  τώρα το πληρώνει  ο Δήμος με δικά του χρήματα, δεχόμενος την αστεία έκπτωση του 0,005 % !

Ένα έργο για το οποίο ακόμη δεν έχει υπογράψει την σύμβαση για τις εργασίες στον εξωτερικό χώρο, οι οποίες όμως γίνονται 4 ημέρες τώρα(άγνωστο από ποιούς), χωρίς την επίβλεψη Μηχανικού, με σοβαρές πιθανότητες  να υπάρξουν κακοτεχνίες, οι οποίες θα μπορούσαν βάλουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τους συνοδούς τους !

Ένα έργο για το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση με τον κατάλληλο δρόμο(αφού ο υπάρχων δρόμος είναι στενός, αδιέξοδος και χωρίς πεζοδρόμιο, διότι ο κ. Ρούσσης δεν εφαρμόζει την 209/07-11-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία μπορεί να αγοράσει τα όμορα οικόπεδα .

Τι έκανε 2 χρόνια τώρα, από τον Σεπτέμβριο του 2015 η Δημοτική Αρχή του κ. Ρούσση αφού έλυσε την σύμβαση, για να υλοποιήσει τα 2 μικρά συμπληρωματικά έργα (εργασίες εξωτερικών χώρων και τον εξοπλισμό) και γιατί τα άφησε μέχρι τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός;

Μετά από όλα αυτά κάνει λόγο για ”επίθεση λαϊκισμού”, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν υπάρχει το video της συνεδρίασης που τόσο πολύ θα ήθελε να μην υπήρχε !!