«Κολυμπούσα ανάμεσα σε πτώματα φίλων επί 4 ώρες» – Η δραματική διάσωση Δανών τουριστών από το Superferry

Συγκινούν οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα από την δραματική νύχτα της Δευτέρας στην ανατολική Αττική. Πέντε άνθρωποι που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ραφήνας διέσωσε το ταχύπλοο Superrunner, το οποίο επέστρεφε από την Τήνο. Ενας άλλος που βούτηξε στην θάλασσα για να σωθεί, περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βίωσε μέσα στο σκοτάδι δίπλα σε πνιγμένους.

Πρόκειται για τον Νίκο Σταυρινίδη, ο οποίος κολύμπησε μαζί με την σύζυγό του και έξι ακόμη φίλους. Όπως περιέγραψε στον Ant1 και οι 8 παρέμειναν στα ανοιχτά τέσσερις ολόκληρες ώρες και διασώθηκαν από μια μηχανότρατα ανοιχτά της Αρτέμιδος (Λούτσας).

«Το μόνο που κάναμε ήταν να επιπλέουμε», ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας πως ενώ βρέθηκαν στα ανοιχτά οκτώ άνθρωποι, στην συνέχεια χάθηκαν δύο από αυτούς. «Δυστυχώς, χάσαμε δύο, έναν νεαρό που η μαμά του και η αδερφή του ήταν μαζί μας και μια άλλη κυρία περίπου 70 χρόνων που δεν τα κατάφερε και χάθηκε δίπλα μας. Για μια ώρα περίπου ήταν ένα πτώμα δίπλα μας».

Ο κύριος Νίκος Σταυρινίδης και οι υπόλοιποι παρέμειναν στη θάλασσα περισσότερες από 4 ώρες και είχαν ως μόνη βοήθεια, τα αεροπλάνα που προσγειώνονταν στο Ελ. Βενιζέλος και αργότερα το φεγγάρι.

Η διάσωση των Δανών από το Superferry 

Δύσκολες ώρες πέρασαν μέσα στην θάλασσα και 5 Δανοί τουρίστες, δύο ενήλικες και τρία παιδιά. Βρέθηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πυρκαγιά που έκαιγε τη Ραφήνα και το Μάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν σε μια βάρκα χωρίς κουπιά και όταν παρασύρθηκαν από το ισχυρό ρεύμα προς Κάρυστο, ειδοποίησαν με κινητό τηλέφωνο την πρεσβεία τους στην Αθήνα. Έτσι δόθηκε η πληροφορία για την αναζήτησή τους από παραπλέοντα πλοία.

Το βίντεο από την επιχείρηση δημοσίευσε το πλήρωμα του Superferry.

mixanitouxronou.gr