Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ωρωπού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου  το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ωρωπού στο κέντρο Atlantis.

Ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τόλιας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ, διοργάνωσαν μια άψογη εκδήλωση  για να τιμήσουν  συνεργάτες του Νομικού Προσώπου,  Πρόεδρους Πολιτιστικών Συλλόγων για την άριστη συνεργασία  που έχουν  την τελευταία τριετία.

Ο Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βράβευσε ανθρώπους οι οποίοι με την εθελοντική προσφορά  τους έχουν συντελέσει τα μέγιστα  στην ομαλή λειτουργία  των  Υπηρεσιών  του  Δήμου Ωρωπού.

Συγκεκριμένα, βράβευσε τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού κ. Αθανάσιο Λέκκα  και στο πρόσωπό του  όλα τα  μέλη  της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής προστασίας.

Επίσης  βραβεύτηκαν αθλητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε διάφορα αθλήματα και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις σε Παγκόσμιο,  Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ..Δ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα στελέχη και το προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών  για τις  καθημερινές προσπάθειες που καταβάλουν, ώστε να προσφέρουν πολύ υψηλού επίπεδου υπηρεσίες. Αυτό το έργο  έχει  αναγνωριστεί από τους δημότες μας, καθώς αποδεικνύει τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο Νομικό Πρόσωπο.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.,  κ. Μιχάλης Τόλιας, στην ομιλία του  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πρόεκυψαν τη φετινή χρονιά, καθώς λειτούργησαν δυο, επιπλέον, παιδικοί σταθμοί, στη Σκάλα Ωρωπού και στον Κάλαμο. Έτσι ο αριθμός των Παιδικών Σταθμών ανέρχεται σε έξι και τα παιδιά που φιλοξενούνται από 170 αυξήθηκαν σε 250, χωρίς επιπλέον χρηματική ενίσχυση, πέραν  της προβλεπόμενης τακτικής επιχορήγησης. Η εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών επετεύχθη, παρά την πίεση χρόνου που υπήρχε, λόγω των πυρκαγιών που Αυγούστου, που έφεραν οργανωτική καθυστέρηση σε ένα τομέα με τεράστιες απαιτήσεις.

Ο κ. Μιχάλης Τόλιας αναφέρθηκε, επίσης,  στην άριστη συνεργασία του  με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και στις  προσπάθειες οι οποίες καθημερινά καταβάλλονται, ώστε και το Νομικό Πρόσωπο, με όσες δυνατότητες διαθέτει,  να συνδράμει στο έργο τους, με στόχο  τη διατήρηση του πολιτισμού μας  και των  παραδόσεων της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις 50, σχεδόν, εκδηλώσεις που  πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, προσφέροντας πολιτιστικές δράσεις για όλους τους δημότες χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση και τη Δημοτική Αρχή, για την άψογη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν, ώστε να μπορεί κάθε χρόνο να θέτει νέους στόχους και να τους υλοποιεί.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ιωάννα Στεργίου και κ. Στέλιος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Κωνστνατίνος Δέδες, Γιώργος  Σιδέρης και Γιώργος Δάβρης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω.  κ. Στέφανος Δάβρης, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ωρωπού κα Μαρία Δέδε, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού κα Αναστασία Μαναβέλια-Σαρκίρη, η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Δήμητρα Σωτήρχου-Τοτόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Τσεκρεζής,  Ευάγγελος Πάντος και Δημήτρης Σωτήρχος, καθώς και οι Τοπικοί Πρόεδροι κ. Γιώργος  Λιθαδιώτης, Λάμπρος Ρόδης και Θεοφάνης  Καζαμίας.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού