Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της; έκοψε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια των 23 χρόνων λειτουργίας. Ένα έργο το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την ίδια ένταση δράσης και αγωνιστική, παρεμβατική, διάθεση. Επίσης ανακοίνωσε, ότι η Ομοσπονδία απέκτησε έξι νέα μέλη, φτάνοντας συνολικά τους 43 Συλλόγους-Μέλη.

Ένας εξ’ αυτών, που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, είναι ο Σύλλογος ΑμεΑ Βορειοανατολικής Αττικής «Δύναμη Ζωής», όπου πρόεδρος είναι ο κ. Μάνος Μούρτος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση

Ο κ. Μούρτος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ αλλά και στις ανάγκες που έχουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν ισότημα στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε για μια πιο δημιουργική και περισσότερο αλληλέγγυα νέα χρονιά.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος είχε παραστεί μαζί με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και στην κοπή της πίτας της ΕΣΠΑΚΑ στον Κάλαμο, έκανε αναφορά στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Καλάμου και Καπανδριτίου, τονίζοντας τις ταχύτατες συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν η Δημοτική Αρχή με τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αποκατασταθούν πολύ γρήγορα οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων παρευρέθηκαν επίσης:

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Δημήτρης Βελτανιώτης και Κωνσταντίνος Δέδες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ανδρέας Θεοδώρου και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων Παλατίων κ. Θεοφάνης Καζαμίας και Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννης Φαφούτης.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ωρωπού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παρέστησαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και στη χοροεσπερίδα που παρέθεσε η Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.Ω., κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο, που έχει συντελεστεί στα τρία χρόνια λειτουργίας της Νέας Ομοσπονδίας.
Επίσης, ευχαρίστησε τους Συλλόγους-Μέλη της ΝΕ.Ο.Σ.Ω., για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο της Ομοσπονδίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη προσχώρηση της Ε.Π.ΟΙ.Ω.-Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού, ως νέου 18ου Μέλους στην οικογένεια της Νέας Ομοσπονδίας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, συνεχάρη τη ΝΕ.Ο.Σ.Ω. για το έργο της και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Τόνισε ότι «μέσα από την Δημοκρατία, την σύνθεση και την πολυφωνία των Συλλόγων και των οργάνων που τους εκπροσωπούν, γίνεται καλύτερος ο τόπος μας και προάγεται το επίπεδο όλων μας».

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Βελτανιώτης και Κωνσταντίνος Δέδες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωρωπού κα Ανδριάννα Αλεξανδράτου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού κα Αναστασία Μαραβέλια, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων Παλατίων κ. Θεοφάνης Καζαμίας, Ωρωπού κ. Λάμπρος Ρόδης και Συκαμίνου κ. Παναγιώτης Λεμπούσης.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού