Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η Δημοτική Ενότητα Καλάμου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας και Μάκης Βορίδης.

Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Κώστας Δέδες, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βάθης, η κα Αναστασία Σαρκίρη-Μαραβέλια, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης Χορμοβίτης και ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Κανούσης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και εργαζόμενοι της δημοτικής ενότητας, καθώς και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΠΕΣΚΑ, η οποία παρουσίασε ένα ευχάριστο πρόγραμμα με τραγούδια, αναδεικνύοντας το σοβαρό έργο που συντελείται.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που πέρασε η Δημοτική Ενότητα Καλάμου κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποκατασταθούν οι καταστροφικές ζημίες στο περιβάλλον και στις υποδομές.

Με μεθοδικότητα και πρωτόγνωρη ταχύτητα για τα διοικητικά δεδομένα, προτάθηκαν και δόθηκαν στοχευμένες λύσεις για τις αποκαταστάσεις, προκειμένου να αποφθεχθούν δυσάρεστες συνέπειες με την έλευση του χειμώνα.

Οι εργασίες κοπής των δένδρων έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και ο καθαρισμός των ρεμάτων, ενώ τα συνεργεία που επιχειρούν στο δάσος κατασκευάζοντας κορμοδέματα-κορμοφράγματα πρόκειται άμεσα να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Το προστατευτικό τοιχίο, από οπλισμένο σκυρόδεμα στην είσοδο του χωριού, ολοκληρώθηκε και σύντομα οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το οδικό δίκτυο που υπέστη βλάβες, καθώς το έργο έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του και τα στελέχη της Δημοτικής Ενότητας και υποσχέθηκε πως τα προγραμματισμένα έργα για την Ενότητα του Κάλαμου, θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της για πλήρη αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού