Κορμός με κάστανα και σοκολάτα

27.12.2015

της Ουρανίας Κάτσενου

Χρόνια πολλά με ένα γιορτινό γλυκό που θα εντυπωσιάσει με την γεύση και την εμφάνιση του.

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί πουρέ κάστανου χωρίς ζάχαρη (500 γρ.)

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπαίν μαρι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε 75 γρ. ζάχαρη άχνη, το βούτυρο που έχετε αφήσει να μαλακώσει και τον πουρέ κάστανο. Δουλεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόχαρτο και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Βάζετε στο γλυκό στο ψυγείο και το βγάζετε μετά από 6 ώρες. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού με την λάμα ενός μαχαιριού που έχετε βυθίσει μέσα σε ζεστό νερό. Με ένα πιρούνι σχηματίζετε γραμμές πάνω στο κορμό. Πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη. Καλή σας επιτυχία.

Καλές γιορτές

Ουρανία Κάτσενου, Σεφ
Ουρανία Κάτσενου, Σεφ