Κορμός με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ

120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

320 γρ. λευκή σοκολάτα

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κ.γ. αλάτι

150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

350 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα

150 γρ. αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ξανά.

3 Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.

4 Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και με μία πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5 Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και με τα χέρια ή με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

6 Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 X 12εκ., στην οποία έχουμε απλώσει σε όλη την επιφάνειά της μεμβράνη.

8 Μόλις παγώσει τελείως κόβουμε σε κάθετες φέτες με ένα ίσιο μαχαίρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com