Κορονοϊός: Έφτασε και στη Σαντορίνη! Η κατάσταση της γυναίκας που διαγνώστηκε θετική

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και έφτασε στη Σαντορίνη. Τι έγινε γνωστό για τη γυναίκα που νόσησε…

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε σήμερα Σάββατο, στη Σαντορίνη, μία γυναίκα από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με  πληροφορίες, η γυναίκα είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου με πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Σαντορίνη. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ταξίδεψε με τον σύζυγο και το παιδί τους.

Η γυναίκα υπεβλήθη στο τεστ μοριακού ελέγχου και ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ για το αποτέλεσμά του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματική. Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι, τόσο τακτικοί όσο και αιφνιδιαστικοί στο Λιμάνι του Ηρακλείου και έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί παραβάσεις όσο αφορά την τήρηση των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων, Θεόδωρος Σκυλακάκης για το πώς κινείται η αγορά από τον Μάρτιο, την κορύφωση δηλαδή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «έχουμε χαλαρώσει απαράδεκτα» και ο καλύτερος δείκτης για να φανεί αυτό είναι οι πωλήσεις των μέσων ατομικής προστασίας, οι οποίες έχουν πέσει κατακόρυφα. Συγκεκριμένα, έχει σημειωθεί πτώση κατά 80%, έχουν πέσει δηλαδή στο 1/5 από την εποχή του lockdown.

Αυτό που είναι χαρακτηριστικό τον τελευταίο καιρό, είναι ότι σε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη, αύξηση κρουσμάτων, γίνεται και αύξηση πωλήσεων για μια με δύο μέρες και μετά ξαναπέφτουν. Οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά έχουν πέσει σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν, όχι όμως στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς η παγκόσμια ζήτηση είναι αυτή που καθορίζει τις τιμές. Οι τιμές στα γάντια παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αφού τα εργοστάσια παραγωγής στη Μαλαισία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τα είδη προστασίας βρίσκονται χαμηλά στη λίστα τους, ενώ έχει μειωθεί και η επισκεψιμότητα στα φαρμακεία.

newsit.gr