Κορονοϊός – Καθηγητής Γώγος: Αν συνεχίσουν τα θετικά δείγματα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των Δημοτικών

Στο ζήτημα του ανοίγματος των Δημοτικών σχολείων, τοποθετήθηκε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Αισιοδοξία επικρατεί λόγω των ελάχιστων κρουσμάτων, ωστόσο, ο κορονοϊός δεν έφυγε, είπε ο κ. Γώγος.

Ένα βήμα πιο κοντά στο να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς είναι σε συζητήσεις με την επιτροπή, αλλά, όπως είπε ο καθηγητής, είναι ακόμα επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, είπε σε συνέντευξή της, σε ερώτηση για το τί προβλέπεται για το Δημοτικό, ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. “Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού”, τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως τα Δημοτικά “θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας”. “Θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις”, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός από την άλλη, στο διάγγελμά του την 28η Απριλίου, είχε σναφέρει χαρακτηριστικά: “Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά”.

 

thetoc