Κορονοϊός – «Καμπανάκι» για τον Ευαγγελισμό: Αγγίζουμε την πληρότητα στη ΜΕΘ

Η αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων έχει αρχίσει ήδη να πιέσει τα νοσοκομεία της χώρας. Και το μεγαλύτερο απ’ όλα, ο Ευαγγελισμός, πλησιάζει την πληρότητα στη ΜΕΘ! Το 90% των νοσηλευόμενων με κορονοϊό δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά της Covid-19.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, που μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27.08.2021) στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τις νοσηλείας με περιστατικά κορονοϊού.

«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορονοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Χαρακτήρισε δύσκολη και επίμονη τη διαδικασία καθώς, όπως σημείωσε «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – covid περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο»

«Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», υπογράμμισε.

Από τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό,  το 90% είναι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», κατέληξε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

newsit.gr