Κορονοϊός-Σαρηγιάννης: Το ΕΣΥ στην Αττική θα βρεθεί στα όριά του στα τέλη Νοεμβρίου

Το ΕΣΥ στην Αττική θα βρεθεί στα όριά του στο τέλος Νοεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν γίνει διαθέσιμες περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 ώστε να μπορεί να παρασχεθεί ικανοποιητικό επίπεδο φροντίδας, σημειώνει ο καθηγητής,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Αυτό θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η ανάλυση που κάνουν για το enikos.gr ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων για την Παρασκευή 19-11-2021 ανέρχεται στα 7.805 νέα κρούσματα με τον αντίστοιχο κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών να διαμορφώνεται στα 6.701. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 7.183 (ημερήσια νέα κρούσματα) και 6.623 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) αντίστοιχα. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 522.492 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,1 %.

Ο αριθμός ημερήσιων θανάτων (91) που καταγράφηκε είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την Πέμπτη (63). Όπως είχαμε προβλέψει ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος που είναι 77,6 ακολουθεί πλέον την πορεία του αριθμού των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.