Κορονοϊός: Σε ΜΕΘ νεογέννητο μωρό 5 ημερών

Τη σφοδρή επικινδυνότητάς της μας δείχνει καθημερινά η επιδημία κορονοϊού προσβάλλοντας ακόμη και νεογέννητο βρέφος στη θερμοκοιτίδα.

Στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας βρέφος 5 ημερών το οποίο διαγνώστηκε με κορονοϊό. Το νεογέννητο είναι σε θερμοκοιτίδα και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ.Το παιδί θεωρείται το νεαρότερο άτομο στη χώρα που χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Εκτός ΜΕΘ το βρέφος 6 ημερών-Πώς κόλλησε

Η υγεία του δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται γρήγορα να βγει από την Εντατική.

Να αναφέρουμε ότι κατά το τρίτο κύμα της επιδημίας διαπιστώνεται μια μεγαλύτερη διασπορά της επιδημίας σε άτομα μικρότερης ηλικίας κάτι που αποδίδεται και στις μεταλλάξεις του ιού. Για την ώρα η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στην νόσηση από covid μικρών παιδιών, όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν είδαμε και διασωληνώσεις και δύο θανάτους με το νεαρότερο θύμα να είναι μόλις 37 ημερών.

Οι δε μεταλλάξεις κάνουν εντονότερη την παρουσία τους και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 2047 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη και 51 με την αφρικανική.

news247.gr