Κορονοϊός: Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι συναθροίσεις σε πλατείες και περίπτερα

Η Aστυνομία στρέφει την προσοχή της στα υπαίθρια σημεία όπου παρατηρούνται συναθροίσεις ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού. Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας στις πλατείες επεκτείνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, σε όλους τους ανοιχτούς χώρους.

Πριν από λίγο ξεκίνησε το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας με τα περιπολικά με τα ηχητικά μηνύματα. Περίπου 50 περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας με ηχητικά μηνύματα λένε στους πολίτες ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύεται ο συνωστισμός.

Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο δεν αφορά μόνο στις πλατείες, καθώς αυτό που έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί είναι ότι έχουμε αρκετούς συνωστισμούς, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, έξω από περίπτερα ή έξω από ψιλικατζίδικα. Η Αστυνομία λοιπόν, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα πηγαίνει και σε αυτούς τους χώρους και -αρχικά- με τα ηχητικά μηνύματα θα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μην συγχρωτίζεται. Εάν αυτό όμως δεν είναι κατανοητό, θα υπενθυμίζει το πρόστιμο των 150 ευρώ και αν δεν γίνει πάλι κατανοητό θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ.