Κορονοϊός: 1.894 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ. Έσβησαν απότομα τα χαμόγελα

Οι σχεδόν 2.000 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας στις ΗΠΑ, προστέθηκαν στη μακριά λίστα των θυμάτων που θρηνεί η υπερδύναμη, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 82.000 ονόματα και συγκεκριμένα τα ονόματα 82.246 ανθρώπων, που δεν κατάφεραν να βγουν νικητές από τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας που προκλήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες από την πτώση του αριθμού των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έσβησαν πολύ γρήγορα στις ΗΠΑ, καθώς ο τελευταίος απολογισμός εκτόξευσε τον αριθμό των θυμάτων στους 1.894.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο απολογισμός των νεκρών είχε πέσει κάτω από τους 900, προσφέροντας μία ελπίδα στην αμερικανική κοινωνία για την κάμψη της καμπύλης. Οι ανακοινώσεις της Τρίτης, όμως, προσγείωσαν απότομα την κοινωνία και τον Λευκό Οίκο, παρ’ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να πιέζει και να ετοιμάζεται για την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ερευνητές αναθεωρούν προς το χειρότερο την πρόβλεψή τους για τη θνητότητα της COVID-19

Αναθεωρήθηκε επί τα χείρω ένα μοντέλο για την πρόβλεψη της θνητότητας της COVID-19 — της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός — στις ΗΠΑ, με τους ερευνητές που το καταρτίζουν να ανακοινώνουν πως αναμένουν πλέον 147.000 θανάτους Αμερικανών ως τις αρχές Αυγούστου, ή 10.000 περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα, εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναθεωρήθηκε εξαιτίας μεταβολών που καταγράφονται ως προς τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία της κίνησης των πολιτών και τη χαλάρωση των πολιτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης, εξήγησαν οι ερευνητές.