Κοσμοσυρροή στα νησιά το τριήμερο-Συνωστισμός σε κλαμπ και μπαρ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η πρώτη ευκαιρία για έξοδο σε νησιά και επαρχία, μετά την καραντίνα που επέβαλε ο κορονοϊός.

Η επαναλειτουργία της εστίασης, αλλά και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων, σε συνδυασμό με τη φυγή των Αθηναίων σε εξοχικά σε όλη την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνωστισμού σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ σε όλη τη χώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι επιστήμονες έχουν κρούσει από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, που… καιροφυλακτεί να χτυπήσει αν υπάρχει συνολική χαλάρωση.

Εξαιτίας αυτών των εικόνων, στο Allemagu επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ωστόσο, ελλιπή μέτρα προστασίας παρατηρούνται και σε πολλά μαγαζιά, αφού οι μάσκες είτε δεν φοριούνται συνέχεια, είτε φοριούνται λάθος και για… τα μάτια του κόσμου.

Πάντως, αυτές οι εικόνες αναμένεται να γίνουν… ξανά συνηθισμένες, καθώς από τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με κλειστούς χώρους.

thetoc