Κουρεμένα ενοίκια: Ευκαιρία για διορθώσεις λαθών και αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες προθεσμίες που έδωσε η ΑΑΔΕ για τα μειωμένα ενοίκια Μαρτίου – Δεκεμβρίου

Μια ακόμη ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έλαβαν το 2020.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε χθες την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα να επικαιροποιήσουν και τις Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.

Από χθες το απόγευμα η  ΑΑΔΕ δέχεται αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»  από τους φορολογούμενους που έμειναν εκτός της κρατικής αποζημίωσης για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.  Από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζεται το νέο  χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων COVID και των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή:

– Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν  τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

– Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

– Από 16 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

– Μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν  «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021.

– Μέχρι  29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021

newsbeast.gr