ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ: Απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα σχολεία η αναστολή λειτουργίας του λυκείου Καπανδριτίου

Ύστερα από απόφαση του Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά από γνωμοδότηση της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής μονάδας του λυκείου Καπανδριτίου έως και την Παρασκευή 4/6/2021, λόγω κρουσμάτων Covid-19, σε μαθητές και μαθήτριες.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί από μόνη της απάντηση στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, που πρόσφατα επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σχολείο και στήνοντας «φιέστα» διαβεβαίωσε – εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ – ότι τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και εκ του ασφαλούς επαναλειτουργούν τα σχολεία.

Δυστυχώς όμως επαληθεύεται εκ νέου ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση για την προστασία της ζωής και της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών οι οποίοι παραμένουν πλήρως εκτεθειμένοι στην πανδημία.

Ο λαός μας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων, που εξασφαλίζουν την εκ του ασφαλούς και δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Μάιος 2021

Κ.Ο Ωρωπού του