ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ: Καταγγελία για την δολοφονική επίθεση σε μετανάστη εργάτη στον Αυλώνα

Καταδικάζουμε τη θρασύδειλη – δολοφονική επίθεση με όπλο που δέχτηκε μετανάστης εργάτης στον Αυλώνα την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι του από τη δουλειά του. Ο μετανάστης βάδιζε στην άκρη του δρόμου όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αγροτικό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να πυροβολεί το θύμα, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών και παρέμβαση της στην αστυνομία της περιοχής.

Ευθύνες έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εφαρμόζουν την απαράδεκτη αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφάλαιο και να εντείνουν την εκμετάλλευση στο σύνολο της εργατικής τάξης.

Ευθύνες έχει και η Τοπική Διοίκηση, καθώς συμμετέχει στην εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. με διάφορες αρμοδιότητες που της έχουν εκχωρηθεί από το κράτος.

Οι μετανάστες εργάτες είναι το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.

Οι εργοδότες κάθε φορά που επιτίθενται στους μετανάστες εργάτες στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όλους τους εργάτες για να αυξάνουν την εκμετάλλευση και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες δουλεύουν μαζί στα εργοστάσια, τα θερμοκήπια και τα χωράφια της περιοχής μας και από κοινού βιώνουν την εκμετάλλευση από τους εργοδότες.

Η απάντηση βρίσκεται στην ενότητα και στην κοινή πάλη της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αυτή η δύναμη μπορεί να σαρώσει κυβερνήσεις, αντιλαϊκούς νόμους, ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.

Να τσακίσει όσους τολμούν να σηκώνουν χέρι σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Καλούμε τους αρμόδιους να κινήσουν όλες τις διαδικασίες ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

 

Παρασκευή 31/7/2020

ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ