Κρήτη: Στο εδώλιο 43χρονος για τα θανατηφόρα χτυπήματα στην σύντροφο του

Ηράκλειο: Πρωτόδικα ο 43χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 31χρονης Κλειώς Κουτσάκη από τον σύντροφο της, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο 43χρονος σήμερα κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο ίδιος επέμεινε μέχρι τέλους στον ισχυρισμό ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη φίλη του, την οποία αγαπούσε, όπως είπε. Πάνω στον εκνευρισμό του, την άρπαξε από την μπλούζα και την τράνταξε βίαια. Όμως η Κλειώ ήταν ένα ταλαιπωρημένο πλάσμα, με κλονισμένη υγεία λόγω των εγκεφαλικών που είχε υποστεί και ήταν αρκετά ευάλωτη. Ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία, την έβαλε να ξαπλώσει το βράδυ, το πρωί εκείνος έφυγε για ΟΚΑΝΑ και όταν επέστρεψε στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι η 31χρονη δεν ήταν στη ζωή.

Από μέρους της υπεράσπισης, ο συνήγορος του 43χρονου σύμφωνα με το cretalive.gr, κ. Μάνος Χριστοφακάκης, έκανε γνωστό ότι έκαναν αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών να κληθεί να καταθέσει στη δίκη η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση και έγινε δεκτό.

«Το ΜΟΔ δέχθηκε ότι ο εντολέας μου γρονθοκόπησε το θύμα, σε αντίθεση με το πόρισμα της επίσημης ιατροδικαστικής έκθεσης. Αιτηθήκαμε από την Εισαγγελία Εφετών να κληθεί η ιατροδικαστής στο ακροατήριο, αίτημα που έγινε δεκτό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντιμετωπιστούμε δίκαια και ότι θα αποδεχθεί πώς πραγματικά έγινε το τραγικό συμβάν».

newsbomb.gr