Κρήτη: 27χρονος ντελιβεράς χαροπαλεύει στην εντατική μετά από τροχαίο

Με βαρύτατα κατάγματα στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε χθες, λίγο μετά τις 20.00, στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, ο 27χρονος ντελιβεράς, μετά το τροχαίο με την εμπλοκή δύο ΙΧ και του δικύκλου του.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις Μεσαμπελιές. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γ. Φανουργιάκη, αφού έγινε ο απαραίτητος κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος ο νεαρός υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, σε σοβαρή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Εργαζομένων με δίκυκλο, Γιώργος Μακριδάκης κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμορφωθούν, ενώ όπως σημείωσε ο ίδιος έχει τύχει να βρεθεί μπροστά σε μόλις δύο εργοδότες, που με αυστηρότητα επιβάλλουν τη χρήση κράνους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά στους εργαζόμενούς τους, προειδοποιώντας με απόλυση σε περίπτωση που όντας στο δρόμο προκαλέσουν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητων των ίδιων ή άλλων.

«Έχει γίνει πρόοδος με το κράνος, αλλά γιατί βλέπουμε ακόμη διανομείς χωρίς κράνος;» – ανέφερε ο κ. Μακριδάκης.

Δυστυχώς όμως είναι το μεροκάματο του τρόμου. Η ταχύτητα να παραδοθεί η παραγγελία το άγχος και το νεαρό της ηλικίας για τους εργαζόμενους με δίκυκλα έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται συχνά πυκνά  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα μη  με  σοβαρούς τραυματισμούς.

Βεβαίως και το κράνος σώζει ζωές αλλά και η οδική επιπολαιότητα των  οδηγών δικύκλων αλλά και των εν γένει οδηγών συμβάλει στην πρόκληση ατυχημάτων.   Είναι άδικο να χάνονται ζωές γιατί κάποιος δεν τήρησε τους κανόνες καλής και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Η Πολιτεία οφείλει να θεσπίσει αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς για τους δικλυκιστές και να γίνονται αυστηροί έλεγχοι.