Κρίση και στα… γραφεία κηδειών

31.10.2015

Με τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ συναντήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, με σκοπό την επίλυση σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων του κλάδου.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με το διοικητή του ΟΓΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη και στη συνέχεια με τον αναπληρωτή Διοικητή-Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύσιο Καλαματιανό.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο διοικητές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που απασχολούν τους λειτουργούς κηδειών σε όλη την επικράτεια και συζητήθηκαν όλες οι πιθανές λύσεις, οι οποίες αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα, κατόπιν των προτάσεων της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών. Τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος θα έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να ενημερώνονται από τη Γραμματεία της Ένωσης για τη δρομολόγηση της επίλυσης αυτών των σοβαρών προβλημάτων. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος ευχαριστούν τους Διοικητές ΟΓΑ και ΙΚΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη και κ. Διονύσιο Καλαματιανό για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξαν για τα προβλήματα του κλάδου καθώς και για τη δέσμευσή τους ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες λύσεις σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ένωσης.

O Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Μιχάλης Παναγιώτoυ, μετά τις συναντήσεις, δήλωσε: «Τα προβλήματα του χώρου μας είναι πολλά και σοβαρά και απαιτούν άμεσες και υπεύθυνες λύσεις. Η Ένωση ανοίγει το δρόμο με τους Φορείς ώστε να επιτύχει την επίλυσή τους και να ανακουφίσει τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου που ασκούν αυτό το λειτούργημα. Είμαστε αποφασισμένοι να προσδώσουμε στον κλάδο μας το κύρος που του αρμόζει, ζητώντας  ταυτόχρονα από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς την άμεση δρομολόγηση των λύσεων στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Και πιστέψτε με, είμαστε ακόμη στην αρχή. Παρά τη σοβαρή κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, εμείς στο Δ.Σ. της Ένωσης έχουμε αποφασίσει αυτή την κρίση να τη μετατρέψουμε σε ευκαιρία για να επιλύσουμε οριστικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι συνάδελφοί μας».