Κρίσιμη η επερχόμενη επίσκεψη Τσίπρα στο Νταβός

14.1.2016

Κρίσιμη για τη χώρα μας θα είναι η συνάντηση στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους δανειστές μας για την πορεία αξιολόγησης του προγράμματος και θα θέσει και το ζήτημα του χρέους.

Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους το Νταβός δεν παύει να είναι ένα κομβικό σημείο για την πορεία της χώρας σε οικονομικό επίπεδο και, ενδεχομένως, σε πολιτικό  καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των συναντήσεων και συζητήσεων που θα γίνουν.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται μάλιστα  να σχεδιάζει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με πηγή εξοικειωμένη με το ελληνικό ζήτημα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συζητήσουν τρόπους για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ στην ατζέντα επίσης θα βρεθούν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και το ασφαλιστικό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της εκφρασμένης βούλησης της κυβέρνησης να μην συνεχίσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και των σεναρίων ότι ίσως το Ταμείο συνεχίσει σε ρόλο συμβούλου για τις μεταρρυθμίσεις.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Πάντως, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε από το Ταμείο, ούτε από την Αθήνα.