Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στον Κορυδαλλό

Ενα περίεργο και πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, την περασμένη  Πέμπτη ένας υπαρχιφύλακας έκανε έρευνα στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων στη Γ΄ πτέρυγα της φυλακής και εντόπισε, μεταξύ άλλων, 250 κάρτες sim.

Το βράδυ της επόμενης μέρας ο φύλακας που είναι επιφορτισμένος να κλειδώνει τα κελιά ενημέρωσε τον υπαρχιφύλακα ότι οι κρατούμενοι του κελιού στο οποίο είχε γίνει ο έλεγχος αρνούνται να μπουν μέσα. Οι κρατούμενοι φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα στον υπαρχιφύλακα, ο οποίος όταν πήγε να δει τι συμβαίνει δέχτηκε απειλές με μαχαίρι από τον ένα εκ των κρατουμένων ενώ οι άλλοι δύο τον μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια, αναφέρει η Καθημερινή.

Παρότι ο υπαρχιφύλακας φέρεται να ζήτησε βοήθεια μέσω ασυρμάτου, οι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν λόγω φόβου. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνάδελφοί του τον συμβούλευσαν επίσης να μην κάνει επίσημη αναφορά για το περιστατικό, υπό τον φόβο ότι θα κινδυνεύσουν με αντίποινα από τους κρατούμενους.   Για το συμβάν φέρεται να έχει ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοί του, τον συμβούλευσαν να μην κάνει επίσημη αναφορά για το συμβάν καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσουν με αντίποινα από τους κρατούμενους.

eleftherostypos