Κρεσέντο υπουργών της κυβέρνησης: Οι αγρότες δεν έχουν αιτήματα

15.2.2016

Κρεσέντο προκλητικής αντιαγροτικής συμπεριφοράς από υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι με δηλώσεις τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες δεν ξέρουν τι ζητάνε και ότι δεν έχουν αιτήματα. Οι κ.κ. Μπαλάφας και Σγουρίδης ανέδειξαν το αριστερό τους πρόσωπο με δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι  κατ ευφημισμό αριστερή.

Για αγρότες – επιχειρηματίες έκανε λόγο τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ, μετά τον Π.Σγουρίδη, έκανε και αυτός λόγο για ανυπαρξία αιτημάτων.

«Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5 – 6 στρεμματάκια. Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες της Νότιας Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηλείας κ.λπ. με εργάτες που τούς δουλεύουν… και καλά κάνουν, και έχουν και πολλά κέρδη, και καλά κάνουν, αλλά δεν μπορεί να λες ‘δεν πληρώνω’. Συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά αυτός είναι ένας επιχειρηματίας που πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του» δήλωσε στον Σκάι.

«Εγώ θα ήθελα να είχαν αιτήματα συγκεκριμένα οι αγρότες, γιατί αίτημα για αφορολόγητο 30.000 ευρώ δεν έχει ακουστεί ποτέ αυτό, και είναι κορωνίδα των αιτημάτων τους, έχει στοιχειώδη πιθανότητα αποδοχής αυτό όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε. «Δεν μοιράζουν χαρτί με τα αιτήματα (στα μπλόκα) το έχω ελέγξει» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Μη συζητάμε συνέχεια για το παρελθόν, αυτά έχουν κριθεί».

Σε ό,τι αφορά στους «αγανακτισμένους», και στον απόηχο των επεισοδίων στην Κοζάνη, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι «ποτέ δεν πήγαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλη κομματική εκδήλωση, όσο γνωρίζω εγώ…».

«Πέντε – δέκα στημένοι μπορούν να σου διαλύσουν μια κομματική εκδήλωση, αλλά εμείς ποτέ δεν πήγαμε σε κομματική εκδήλωση αλλού κόμματος, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς που εγώ γνωρίζω» τόνισε, προσθέτοντας:

«Αγανακτισμένοι πολίτες δεν υπάρχουν στην Αριστερά μας… Να ‘μαστε σαφείς. Βέβαια, μέσα στην κουβέντα κάτι παραπάνω μπορείς να πεις».

 Για κινητοποιήσεις χωρίς αιτήματα και προτάσεις κατηγόρησε τους αγρότες ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Οι αγρότες βγήκαν έξω στους δρόμους χωρίς να ξέρουν τι ζητάνε, λένε ‘tabula rasa’. Είναι δυνατόν να γίνει διάλογος αν δεν ξέρουν τι ζητάνε;» διερωτήθηκε, μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχουν στο σχέδιο (σ.σ Κατρούγκαλου) προτάσεις ευεργετικές που δεν τις ξέρουν και να καθίσουν να τις δουν» πρόσθεσε.

«Κρίνουν τον Τσίπρα επειδή ανέβαινε στα τρακτέρ; Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στη χώρα» ανέφερε στη συνέχεια.