ΚΤΕΟ: Έρχονται πρόστιμα σε όσους δεν πέρασαν το αυτοκίνητο από έλεγχο

Πάνω απο 1,5 εκατ. οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ, αριθμός τεράστιος για τον στόλο κυκλοφορούντων οχημάτων της χώρας μας.

Οι ιδιοκτήτες όσων δεν έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο το αυτοκίνητό τους απειλούνται με πρόστιμο, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ωστόσο, η νομοθεσία για τα πρόστιμα μέχρι τώρα εφαρμοζόταν όπως ο… αντικαπνιστικός νόμος. Δηλαδή στην πράξη, δεν εφαρμόζεται.

Ο λόγος είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διασταύρωση των στοιχείων με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Και επειδή, όπως διαπίστωσαν τα πρόστιμα μπορεί να επιβληθούν σε λάθος ανθρώπους, έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια για να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα με τις βάσεις δεδομένων, που τηρούνται τα στοιχεία.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αμέσως μόλις αποκατασταθούν τα προβλήματα θα ξεκινήσει η αποστολή των προστίμων.

Τα πρόστιμα

Αν ένα όχημα δεν περάσει στην ώρα του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 ευρώ, που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxis.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

aftodioikisi.gr