Κτηνωδία με σκυλάκι στα Γιάννενα

2.11.2015

Ακόμα μια κακοποίηση σε σκυλάκι σήμερα, αυτή τη φορά στα Γιάννενα, όταν κάτοικος της πόλης πηγαίνοντας στο χωράφι του να ταΐσει τα δύο σκυλάκια του, διαπίστωσε ότι το ένα από αυτά, δεν ήθελε να παίξει μαζί του και έφυγε από το χώρο του τρέχοντας.

Όταν ο άνδρας ακολούθησε το σκυλάκι του, το είδε να στέκεται και να κλαίει δίπλα σε ένα άλλο, κακοποιημένο σκυλάκι, που κάποιο δίποδο τέρας έδεσε και το άφησε να πεθάνει στην ερημιά με κομμένο το λαιμό του.

Η εικόνα που αντίκρισε τον σόκαρε και αμέσως ειδοποίησε τον Σύλλογο Animal  Action Ιωαννίνων. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου, ανταποκρίθηκαν άμεσα φτάνοντας στο σημείο, όπου βρήκαν το νεαρό σκυλάκι  σε άσχημη κατάσταση, δεμένο με τόσο κοντό σχοινί ώστε να…μη μπορεί να κουνηθεί. Το ζωάκι ήταν  υποσιτισμένο, πονούσε και έκλαιγε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Συλλόγου, όπου και αφαιρέθηκε το σχοινί από το λαιμό του, καθώς είχε μπει μέσα στη σάρκα του και συνήλθε αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο.

Ο βασανισμός των ζώων, ειδικά των αδέσποτων, δυστυχώς δεν έχει τέλος. Καθημερινά σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλονται περιστατικά κακοποίησης τους από βάρβαρους υπανθρώπους με ανύπαρκτες αξίες και ανθρωπιστικά αισθήματα.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δεν δείχνει μόνο τη φιλοζωία και τα αγνά αισθήματα αλλά προβάλλει και το πολιτιστικό επίπεδο κάθε περιοχής. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία με σύμμαχο την κρατική αδράνεια που συνάδει στην δημιουργία ενός αδέσποτου κόσμου.