Κτηνωδία στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Κτηνωδία διέπραξε 60χρονος, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού το πρωί της Καθαρής Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, στον Οικισμό Λαχνοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκύλος μιας κυρίας που έμενε στη γειτονιά, βγήκε από το σπίτι και σκότωσε τρεις κότες του 60χρονου.

Έξαλλος από θυμό ο άνδρας, άρπαξε το φτυάρι και χτύπησε ανελέητα μέχρι θανάτου το άτυχο σκυλί και σαν να μην έφτανε αυτό, του έβγαλε και τα μάτια! Στη συνέχεια ο δράστης έδεσε με σύρμα τα τρία πτώματα, τις τρεις κότες και τον σκύλο, και τα κρέμασε μπροστά στην πόρτα της γειτόνισσας.

Αποτέλεσμα ήταν η ιδιοκτήτρια του κακοποιημένου και θανατωμένου σκύλου, όταν επέστρεψε στο σπίτι της να αντικρίσει σοκαρισμένη μπροστά στην πόρτα της τα τέσσερα πτώματα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην αστυνομία κρατώντας ακόμα το φονικό φτυάρι στα χέρια του και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επέμενε με ψυχρότητα ότι έπραξε το σωστό, χωρίς καμία μεταμέλεια για την απάνθρωπη πράξη του.

Ακολούθως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου αυτεπάγγελτα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αναμένουμε να δούμε στη συνέχεια αν ο δράστης θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου ή αν ακόμα για μία φορά η κακοποίηση και θανάτωση ζώου από άνθρωπου θα περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά ολοένα και αυξάνονται μαρτυρώντας αφενός μεν την διαστροφή που υπάρχει κι αφετέρου τη χαλαρότητα των νόμων και την έλλειψη παιδείας που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Συνηθίζουμε να αποκαλούμε δολοφόνο όποιον αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Αυτός που σκοτώνει βασανίζοντας ένα σκυλί δεν είναι δολοφόνος; Ποιος νοσηρός νους κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη, που πολλοί μπορεί να μην δώσουν σημασία γιατί επρόκειτο για ένα ζώο, θα τον εμπιστευτούν όμως δίπλα σε ένα παιδί;

Σοφία Μπασκάκη

 

 

 

Comments are closed.