Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας, στα Καμένα Βούρλα, μετά το ατύχημα με νταλίκα

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν εκτάκτως από σήμερα το απόγευμα και μέχρι νεότερης ενημέρωσης στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, λόγω ατυχήματος με νταλίκα που υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπτό ύψος, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στα φώτα τοπικής σήραγγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, έως την αποκατάσταση των φθορών και την ανάκτηση του απαραίτητου επιπέδου φωτισμού εντός της σήραγγας, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (Χ.Θ 180+000) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Ανατολικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (ΧΘ 177+500), από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Η Νέα Οδός αναφέρει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Το ιστορικό του ατυχήματος

Κλειστή για 2 ώρες παρέμεινε η σήραγγα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο 179 km πάνω από τα Καμένα Βούρλα, όταν ο οδηγός μιας νταλίκας που για φορτίο του είχε ένα ακόμη αυτοκίνητο δεν υπολόγισε το ύψος του φορτίου του μπήκε μέσα στη σήραγγα και στη συνέχεια ξήλωσε όλα τα φώτα που υπάρχουν στο πάνω μέρος της μικρής σήραγγας που έχει μήκος 280 m.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά συμβαίνει στις συγκεκριμένες σήραγγες τέτοιο ατύχημα, ωστόσο όμως εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα με συνέπεια να μην έχουμε τραυματισμούς.

Έτσι η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής οδού από Λαμία προς Αθήνα γινόταν μέσω από παρακαμπτήριους δρόμους μέχρις ότου τα συνεργεία μπορέσουν και να βγάλουν τα οχήματα από τη σήραγγα αλλά και να αποκαταστήσουν τις βλάβες